Architectenbureau Cor & Partners BV

Bureau

Het moet niet alleen mooi zijn, het moet ook functioneren

Cor is de man van de kleurpotloden, Inge de zakelijke kracht achter architectenbureau Cor & Partner BV. Als koppel en als zakenpartners zijn ze 24 uur per dag samen: “De wisselwerking is heel sterk, onze chemie zorgt voor prachtige projecten. Ons bureau ontwerpt villa’s, kantoren, monumenten, scholen maar ook seriematige woningbouw of renovaties.”

Ze vullen elkaar prima aan. Inge: “Wij behoeden elkaar voor het verzanden in routine. Houden elkaar scherp en vragen steeds ‘waarom’. Als daar geen antwoord op komt, gaat er een streep doorheen.” Cor vult aan: “Een architect moet kunnen onderbouwen hoe iets maakbaar is. Anders maak je plannen die nooit gerealiseerd zullen worden, dat willen we niet. Het is fantastisch om ergens doorheen te lopen wat we zelf ontworpen hebben. De diepgang, de ruimtelijkheid, de details. Die komen dan nog meer tot leven.”

“Inspiratie is alles”, beaamt Cor, “Wij krijgen inspiratie van mensen, van hun dromen en wensen. In de supermarkt of in Berlijn, dat maakt niet uit. Inspiratie zoek je niet op, daar loop je tegenaan.” Ondanks al zijn bevlogenheid omschrijft Inge hem als een zeer praktische architect: “Het moet niet alleen mooi zijn, het moet ook functioneren. De kwaliteit van je omgeving is belangrijk, je moet er kunnen groeien als mens. Daarom willen we bij voorkeur eerst de gebruiker van het pand leren kennen. Alleen dan kunnen we een plek ontwerpen waar je het naar je zin hebt.”

(interview Leidsche Rijn Onderneemt!, oktober 2011)