Architectenbureau Cor & Partners BV

Hotelsuite Teuge

Architectenbureau Cor & Partner BV
Geplaatst op : 22 november 2012

Reisverslag; Op het Vliegveld van Teuge staat een bijzondere hotelsuite, een vliegtuig! De in Rusland gebouwde Ilyushin 18 is omgebouwd en voorzien van al het denkbare comfort, ontworpen door Marjolein Garritsen. Het vliegtuig diende oorspronkelijk als regeringsvliegtuig voor DDR-politici en vervoerde onder meer Eric Honecker. Later fungeerde het vliegtuig als restaurant.

‘Zo, u komt voor een rondvlucht?’ De man die mij aansprak knipoogde, keek mij veelbetekenend aan en ik begon te twijfelen aan mezelf. Nee, wij kwamen niet voor een rondvlucht, wij wilden graag overnachten in het vliegtuig. Al snel bleek dat het overnachten in het vliegtuig vaak een verrassing is van de ene partner voor de ander en op deze wijze worden de geluksnummers vaak door hun partner om de tuin geleid. De beheerder speelde het spelletje wel heel geloofwaardig. Zelfs ik, die nota bene de overnachting zelf had geboekt, was verrast. Het was een memorabele binnenkomst.

Het gehele toestel is ingericht tot één luxe suite en voorzien van faciliteiten als een bubbelbad, aparte douche, infrarood sauna, minibar, 3 flatscreen TV’s, pantry met combimagnetron, gratis wireless internet etc. Vanuit het grote bed reikt het uitzicht door de hele cabine tot en met de cockpit.

Bij de nooduitgang aan de achterzijde is er een terras gevestigd met uitzicht over de start/landingsbaan van vliegveld Teuge.

Neem plaats in de volledig uitgeruste cockpit van dit bijna 40 meter lange toestel en waan je zelf als piloot! Dat is wat mij betreft echt een mannending. Als de boel niet echt werkt, dus wanneer er alleen een lampje gaat branden zonder dat het toestel in beweging komt, ben ik mijn interesse al verloren. In dit geval helemaal niet erg, de onwaarschijnlijke luxe bood meer dan genoeg alternatieven.