Architectenbureau Cor & Partners BV

Camp Silver Texel

Architectenbureau Cor & Partner BV
Geplaatst op : 22 november 2012

Reisverslag; Camp Silver is een exclusief buitenhotel op het Waddeneiland Texel. Midden op dit oer-Hollandse eiland, tussen landerijen met paarden, schapen en koeien, staat Camp Silver. Op het schelpenveld bevinden zich acht Amerikaanse Airstream-trailers, die speciaal voor Camp Silver zijn ontworpen door Christopher Deam. De grote Dometent op het middenterrein is ingericht als lounge- en ontbijtruimte.

Het interieur van de Airstream is opvallend licht en ruim, voorzien van vloerverwarming en airco. De badkamer is uitgevoerd in roestvrij staal en heeft een wastafel, toilet, douche en haarföhn. Slapen doe je op een platform, onder Egyptisch katoen. De Airstream heeft een loungebank, flatscreen LCD TV en een panoramisch uitzicht over het eiland. Tevens heeft de Airstream een zonnig buitenterras met tuinmeubilair.

De ontvangst was heel hartelijk, het was genieten vanaf de eerste minuut. Het weer was geweldig, het strand was puur en de terrasjes van Texel gezellig vol. We hebben buiten gegeten en een afzakkertje gedaan voor wij terug gingen naar Camp Silver. We waren net terug in de Airstream toen plots prachtige paarden ons gezichtsveld in liepen. Ademloos hebben wij, liggend op onze buik, genoten van dit mooie schouwspel. Het maakte dat we de volgende ochtend vol verwachting de gordijnen open deden. We werden niet teleurgesteld, de prachtige paarden stonden rustig een grasje weg te happen, als een schilderijtje omlijst door het raamkozijn.

Na een heerlijke nacht werd het ontbijt met internationale-, biologische- en streekproducten geserveerd in de Dometent. Mooie muziek, rust en… slecht weer. Maar ach, we gingen toch naar huis. We hadden het, in alle opzichten, bijzonder getroffen.